Programozzunk micro:biteket!

Szeretettel várunk 2021 nyarán tartandó online foglalkozásainkon!

Foglalkozások

A 2021 nyarán tartandó foglalkozásokon a BBC Micro:bit V2 eszköz megismerésére van lehetősége a résztvevőknek.

A BBC Micro:bit egy egylapkás miniszámítógép, amely 4x5 cm-es méretével, 5x5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, integrált hangszórójával és mikrofonjával, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (pl. lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása.
A tábor során az eszközt animációk megjelenítésére, játékprogramok fejlesztésére és a szenzorok adatainak feldolgozására is használni fogjuk. Ezzel bepillantást biztosítva a modern robotika alapjaiba, valamint felfedezhetjük és megérthetjük a robotok működését.

180 perces foglalkozások

10 fős csoportok

Online

Ingyen

Programozzunk micro:biteket -
online tábor diákoknak

  • A táborba 13-16 éves diákok jelentkezését várjuk.
  • A részvétel díjtalan, viszont az elkészült programok kipróbálásához szükség van a BBC Micro:bit V2 eszközre, amit a résztvevőknek kell beszerezniük. (Kérjük a turnusok előtt időben rendeljék meg az eszközöket.)
  • A táborban résztvevők vállalják, hogy részt vesznek egy nem anonim kérdőíves kutatásban, amivel az informatikai gondolkodás fejlődését mérjük fel.

Programozzunk micro:biteket -
online workshop pedagógusoknak

  • A workshopra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik szeretnék megismerni a BBC Micro:bit V2 eszközt és annak blokk alapú programozási nyelvét.
  • A részvétel díjtalan, viszont az elkészült programok kipróbálásához szükség van a BBC Micro:bit V2 eszközre, amit a résztvevőknek kell beszerezniük. (Kérjük a turnusok előtt időben rendeljék meg az eszközöket.)
  • A táborban résztvevők vállalják, hogy részt vesznek két nem anonim kérdőíves kutatásban. Az egyik kutatásban az informatikai gondolkodás fejlődését mérjük fel, a másikban pedig az informatika szakos pedagógusok táboroztatási és szakkör tartási szokásait mérjük fel.
Turnusok és napi beosztások Online tábor diákoknak Online workshop pedagógusoknak
2021. június 21-25. 13:00-16:30 8:30-12:00
2021. június 28-július 2. 8:30-12:00 13:00-16:30
2021. július 5-9. 13:00-16:30 8:30-12:00

További információk

Eszközök

A foglalkozásokon résztvevőknek szüksége lesz a BBC Micro:bit V2 eszközre, amely több hazai webáruházból is beszerezhető. Ezen kívül szükség lesz még néhány krokodilcsipeszre, alufóliára, papírra, ollóra és ragasztóra egy-egy projekt megvalósításához. (A krokodilcsipesz pótolható alufóliából készített vezetékkel is.)

Az eszköz ára 5990Ft-8190Ft a választott csomagtól és az áruháztól függően. Csomagok közül a következők valamelyikét javaslom megvásárolni:

A BBC Micro:bit V2 Go (vagy BBC Micro:bit V2 kezdőkészlet) csomag tartalmazza a BBC Micro:bit V2 eszközt, egy USB-micro USB kábelt, egy AAA elemtartót és 2 db AAA elemet.
A BBC Micro:bit V2 Go csomag tartalma látható a képen.
A BBC Micro:bit V2 csomag csak a BBC Micro:bit V2 eszközt tartalmazza.
A BBC Micro:bit V2 eszköz látható a képen.

Online foglalkozások helyszíne

A foglalkozások a Microsoft Teams-en keresztül fognak zajlani.

Jelentkezés

A jelentkezés lezárult, a résztvevőket e-mailben értesítjük.

Ha szeretne értesítést kapni jövőbeni foglalkozásainkról, akkor a következő kérdőívet kitöltve tud feliratkozni e-mailes értesítőnkre.

Kapcsolat

Kérdésed akadt? Szívesen válaszolunk!

20/576-1948
H-P: 16-19h

Támogatóink

ELTE címere
ELTE IK logója

A programok a „Belépő a tudás közösségébe - MTMI szakok és pályák népszerűsítése a középiskolások körében” (EFOP-3.4.4-16-2017-00006) című pályázat keretében valósulnak meg.

EFOP projekt logója