Együttműködés az ARM Hungary és az ELTE T@T Laborja között

Az ARM Hungary közleménye

Az Arm Hungary társadalmi felelősségvállalás keretében nagy hangsúlyt fektet a felnövekvő generáció oktatására. Technológiai cégként fontosnak tartjuk, hogy a tanulók megismerkedjenek a jövő technológiáival és az ezek  mögött rejlő tudományos és gyakorlati alapokkal. A micro:bit, melynek az Arm által fejlesztett processzor a szíve, egy tenyérnyi, olcsó kis számítógép melyet világszerte sikerrel használnak az oktatásban. A módszer játékos, kreatív és interaktív módon segít közelebb hozni a gyerekhez a digitális világot és a programozást.

Szeretnénk segíteni abban, hogy a micro:bit elterjedjen az oktatásban, ezért az Arm Hungary felajánl 20 db microbit settet (200 db micro:bitet) a T@T Kuckónak. Az iskolák a szetteket a T@T Kuckón keresztül tudják kölcsönözni meghatározott időre.

A micro:bit botorkálás kiterjesztése

Az ARM Hungary által felajánlott készletek lehetővé teszik, hogy az eszközöket még több hazai oktatási intézményben is kipróbálhassák a tanárok, akár a tanórákon, akár szakköri foglalkozásokon keresztül. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi két készlet helyett, 20 készlet fog vándorolni iskoláról iskolára, a mostani és elkövetkezendő tanévekben.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük