Szakköri anyag

Megjelent a Programozzunk micro:biteket! című szakköri anyagunk, amely szabadon letölthető.

A szakköri tematikát 14 alkalomra terveztük, a célcsoportot a kódolással ismerkedő diákok jelentik, ezért a Makecode Blokk szerkesztőt használjuk, a példákat ezen környezetben hoztuk létre és osztottuk meg.

A mellékletben a felületen elérhető, gyakran használt blokkok rövid leírását is közöljük.

Leírásunk elsősorban informatika tanárok számára készült, ezért nem térünk ki az alapvető programozással kapcsolatos fogalmak ismertetésére (pl. ciklus, elágazás). Kérjük a kollégákat, hogy ezen fogalmakat a megfelelő helyen, a szakköri anyagban található példák segítségével magyarázzák el a diákoknak. A példákat úgy igyekeztünk felépíteni, hogy egyszerre ne kelljen több fogalmat is bevezetni.

Kiadványunk csak egy lehetséges tematikát mutat be, ettől szabadon el lehet térni, sőt arra bíztatunk mindenkit, hogy módosítsa az anyagot, vigye bele saját ötleteit a foglalkozásokba.

A kiadvány „A felsőoktatásba bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” (EFOP-3.4.4-16-2017-006) című pályázat keretében készült.